Djungel Leo's Bengaler

 

 

Skicka E-post

ALC KABUKI ALC ELIAS

 

 

Bengalen godkändes som ras i FIFe 1999 och samma år registrerades den första inom SVERAK.

 

Om rasen BENGAL

Bengal är en självständig, aktiv och nyfiken katt och den är en utmärkt klättrare. Den rör sig mjuk och ofta med, likt flera vilda kattdjur, en smygande gångstil och med låg svans.

Bengalen är medium till stor med lång muskulös kropp och kraftiga ben med stora, runda tassar.

Huvudet är kort med en bred kil och rundade former och den har stora morrhårskuddar. De brett placerade öronen är breda vid basen och har rundade spetsar. Ögonen är stora, uttrycksfulla och aktiva.

Pälsen är kort och tät, känns mjuk och sammetsliknande och har en guldton som basfärg. Vissa katter har “glitter” som ger ett skimrande intryck.

 

 

ALC KABUKI

  

 

 

ALC ELIAS

 

 

 

BENGAL – historia och ursprung

Bengalen har fått sitt namn efter det latinska ”Felis Bengalensis”; namnet på kattdjursgruppen Asian Leopards Cats – små  vilda fläckiga katter från Asien.

Bengalen är en korsning av bengalisk vildkatt och tamkatt – ett medvetet forsknings- och avelsarbete som startade i början av 60-talet av en amerikanska med mål att få fram en “leopardkatt” med sällskapsegenskaper. Inkorsningen var framför allt med amerikanskt korthår, abessininer och egyptisk mau.

Det var inte utan problem för det visade sig att vissa delar av hybridavkomman var infertil och hade fortfarande kvar stor del av sitt vilddjursbeteende.

1981 godkändes bengal av det amerikanska förbundet TICA. Efter många diskussioner om rasens vara eller icke vara godkändes bengalen av FIFe 1999.

 

iinformation tagen från www.sverak.se